Zájezd do Zlína

24.05.2017 00:00

Po děštivé noci jsme ráno nastoupili do autobusu s přáním slušného počasí. Den se opravdu vydařil, svítilo sluníčko, deštníky jsme nepotřebovali.

Ve Zlíně jsme navštívili Baťovu Galerii, kde nás provázela paní Horňáková, která nám vyprávěla o vzniku Baťovy firmy velmi zajímavě a podrobně. Jeli jsme  výtahem, který měl sloužit jako pracovna v nejvyšší 16 posch.budově. Informace o podnikání Baťů byla pro nás velice zajímavá ve srovnání s dnešním podnikáním některý současných podnikatelů. Navštívili jsme i výstavu botů z celého světa, byla tam i část výstavy o Hanzelkovy a Zikmundovy.

Po obědě jsme jeli do filmových atelierů na Kudlově. Zde to moc dobře nedopadlo, protože paní, která nás měla provázet a ukázat způsob natáčení pohádek, nebyla přítomná. Místo ní nám vyprávěl starší pan režisér o historii ateliéru velmi podrobně i zajímavě, ale protože v místnosti bylo velké horko, velká část výletníků odešla na občerstvení.

Ze Zlína jsme po 15 hod. jeli na Velehrad, podívat se na opravený kostel a areál kolem. Kostel je nádherný..... Domů jsme přijeli v pořádku a příště pojedeme

na celý do ZOO Lešná, kam se většina těší.